Merci! Szóval, semmi szürreális nincs az ölelésekkel, csókokkal teli álmokban? Ez igazán jó hír.
Úgy tűnik, rádkattantak.
Nálam az a helyzet, hogy 10 évvel ezelőttig egyszerűen nem emlékeztem az álmaimra. Később jöttem rá, hogy féltem beengedni őket (nappali) tudatomba.
Aztán egyszer elhatároztam, hogy emlékezni akarok rájuk. És azóta emlékezem. A 2-3 havonta 1-1 álomemlék-tendencia az ellenkezőjébe fordult át.
És furcsamód semmi szürreális nem volt az álmaimban. Olyan élethelyzetekbe kerültem, akár nappali életemben. Az utóbbi 1-2 évben kezdtek "szürreálisodni", és apám ezév tavaszi halála óta egyre erőteljesebben tanító jellegűek, üzenetértékűek.
Mostanában próbálgatom a tudatos álmodást, és meglepő, jó érzést keltő tapasztalataim vannak.
Az álmoskönyveket valóban a sarokba lehet hajítani, ahogyan Kata írta. (sémák)
Vannak azonban megfontolásra érdemes könyvek is, melyek tiszteletben tartják szuverenitásunkat. Nekem személy szerint sokat jelentenek.
Robert Moss: Tudatos álmodás - érthető útmutató saját álomértelmezéseinkhez, utazásainkhoz, sőt, még pakauánkhoz is.
Tenzin Wangyal Rinpócse: Az álom és alvás tibeti jógája - azoknak, akik nem idegenkednek a keleti gondolkodás(talan)módtól. Segít az álomélet megértésében és tudatunk természetének felismerésében.
Seth könyve, különösen a 8. fejezet (Alvás, álmok és a tudat): egy nagy lénytől megvilágosító erejű gondolatok, csatornázott üzenetként.
Valamennyi a dualitáson való túllépésről szól. Szépen kiegészítik egymást Adamus, Kuthumi és természetesen sok más entitás üzeneteivel. Jó érezni az összhangjukat. (Még ha más nyelvezettel íródtak is.)
Igen, igaza van Giginek: sokáig kívül kerestük azt, ami mindig is velünk volt/van/lesz. Önmagunkat. (11.11 hozzászólása kapcsán)
Jiddu Krishnamurti próbált ráébreszteni minket már évtizedekkel ezelőtt: hiba másokat követni, bárki legyen is az, akit követsz.